Een blog over Familierecht Advocaten

« Terug Start

Kies voor notarisadvies bij echtscheidingen: alle voordelen lees je hier!

Gepost op

Zit je in de vervelende situatie dat jij en je partner besloten hebben om - vaak op korte termijn - uit elkaar te gaan? Dan breekt er een lastige tijd aan, want er moet van alles geregeld worden. Zo moet een van beide partners verhuizen naar een andere locatie, moet - als er kinderen zijn - de alimentatie en een bezoekregeling rondgemaakt worden en ook dient de inboedel van jullie beiden te worden verdeeld. Maar dit is nog lang niet alles, want ook in administratief en emotioneel opzicht komt er veel kijken bij een echtscheiding. Je moet allerlei verzekeringen, bankrekeningen en adressen wijzigen, terwijl je zelf vaak midden in een situatie zit van heftige emoties.
Al met al zijn er, vanwege de drukte en hectiek die je de komende tijd te wachten staat, goede argumenten genoeg om te kiezen voor notarisadvies bij echtscheidingen. In dit artikel gaan we in op de voordelen die gedegen en professioneel notarisadvies heeft als je zelf als subject met een echtscheiding te maken krijgt.

Notarisadvies bij echtscheidingen: de belangen van beide partijen worden meegenomen

Het grootste pluspunt van notarisadvies bij echtscheidingen is het feit dat deze expert de belangen van jouw partner, maar ook die van jou beide laat meewegen in zijn of haar advies. Notarissen volgen bij het geven van advies de juridische richtlijnen en kaders die er rondom echtscheiding bestaan en kiezen geen partij voor jou of je partner. Hun doel is om te zorgen dat jullie allebei krijgen waar jullie recht op hebben, namelijk een eerlijke en juridische correcte afwikkeling van jullie ontbonden huwelijk. Notarissen zijn namelijk wettelijk verplicht, vanuit hun beroepsmoraal en beroepscode, om bij de afwikkeling van echtscheidingen objectief en onpartijdig te werk te gaan. Hier kun je dus op vertrouwen als je kiest voor jullie laten adviseren via een gespecialiseerde notaris.

Zekerheid dat alles juridisch & emotioneel goed wordt afgehandeld

Notarissen zijn dé specialisten als het aankomt op relatievermogensrecht, erfrecht en fiscaal recht. Deze rechtsgebieden spelen een belangrijke rol bij echtscheidingen. Schakel je een notaris in voor de formele afhandeling van jullie echtscheiding, dan weet je dus vooraf dat deze expert volgens de juridische richtlijnen te werk gaat en zowel jij als je partner krijgen waar jullie recht op hebben.
Fijn om te weten is ook dat ervaren notarissen goed met menselijke emoties overweg kunnen gaan. Ze staan neutraal in jullie zaak en kunnen zich daardoor als onafhankelijke professional blijven opstellen. Deze nuchterheid en professionaliteit heb je nodig, omdat jij en je (ex) partner rond een echtscheidingsprocedure vaak emotioneel in een wervelwind zitten en niet altijd meer scherp en helder kunnen nadenken.

Wil je graag meer informatie? Bezoek dan de website van Mantel & Voors.


Delen